Naša misija

Misija brenda Innocent Diamond je da predvodi industriju nakita u budućnost tako sto će se zalagati za stvaranje novog umesto trošenja nasleđenog bogatstva planete.

Naši dijamanti su hemijski, fizički i optički identični dijamantima koji potiču iz rudnika, sa jednom bitnom razlikom – koštaju neuporedivo manje – i vas i našu planetu.

Naša VIZIJA

Naša vizija je da budemo deo budućnosti u kojoj se trudimo da posredstvom tehnologije učinimo svet lepšim i boljim mestom za život.

Verujemo da dijamanti treba da budu pristupačni svima i da to ne mora da košta planetu na kojoj zivimo.

Radimo na tome da doprinesemo svetu u kome je ekološka svest razvijena, gde nauka radiza dobrobit ljudi i svi imaju jednaku šansu da ispune svoje potencijale i ostvare ličnu sreću.

NašE VREDNOSTI

SAVREMENOST

Želimo da zajedno sa vama stojimo na pravoj strani istorije. Svesni smo vremena u kojem živimo i važnosti očuvanja prirodnog okruženja.Kroz izradu vrhunskog, a pristupačnog nakita, zalažemo se za svet u kome posedovanje dijamantskog nakita nije privilegija manjine, već slobodan izbor za sve.

POUZDANOST

Uz vrhunsko umeće i generacijsko iskustvo u industriji nakita, našim kupcima nudimo samo dijamante najviše čistoće i kvaliteta. U potrazi za pravim komadom nakita, pažljivo slušamo vaše zelje i trudimo se da uvek premašimo vaša očekivanja.

POSVEĆENOST

Vrednost dijamanata ne leži u njihovom poreklu, veličini ni ceni. Njihova prava vrednost potiče iz ličnih prica i ljubavi koju svaki dijamant simbolizuje. Zbog toga, početak i kraj svake naše priče ste – vi.

DOSTUPNOST

Dijamanti su vredni, ali ne treba da budu nedostižni. Sa laboratorijskim dijamantima, za mnogo manje, dobijate mnogo više. Upravo zbog toga što se naši dijamanti ne kopaju iz najvećih dubina Zemlje, njihova cena ne uključuje skrivene troškove i svi koraci proizvodnje su potpuno transparentni.

INKLUZIVNOST

Želimo da učestvujemo u stvaranju sveta jednakih šansi, u kome je luksuz dostupan svima. U tom svetu, izbor nakita predstavlja isključivo stvar inspiracije i ličnog ukusa, i svi zaslužujemo da imamo nešto što sjajne momente u našim životima može napraviti još sjajnijim.

EKOLOGIJA I ETIKA

Ako ste nekada čuli za izraz ‘Blood Diamonds’, onda verovatno znate da je od 1989. do 2003. godine serija civilnih ratova u Africi bila finansirana ilegalnom trgovinom dijamantima. Rudnici dijamanata su bili potpuno neregulisani i koristili su decu i stare kao jeftinu radnu snagu.

Takozvani ‘Kimberly process’ nastaje 2003. godine. Pokušava da zaustavi prodaju ‘konfliktnih dijamanata’, ali različite neregularnosti i dalje postoje, jer je proces iskopavanja dijamanata dugačak i uključuje veliki broj različitih ljudi, na različitim lokacijama širom sveta. Procenjeno je da od momenta od kada dijamant izađe iz Zemlje do kada završi u rukama kupca, promeni između 10 i 20 lokacija. Izrazito je teško znati šta se dešava na svakoj od njih. Pored toga, za svaki svaki karat dijamanta (0,20 grama), koji se kopa na nekih 200km ispod zemlje, pomeri se 250 tona zemlje, iskoristi oko 500 litara vode, a 55 kilograma vazdušnog zagađenja i 65 kilograma ugljen monoksida se ispusti u vazduk.

Svake godine se iskopa preko 100 milliona karata dijamanata. Danas postoji napredniji, humaniji i ekološki ispravniji način da se dođe do dijamanta. Laboratorijski dijamanti imaju poznato poreklo, ne dolaze iz konfliktnih područja i ne uništavaju naše prirodno okruženje. Želimo da se vi osećate podjednako dobro povodom kupovine vašeg dijamanta kao što se mi osećamo povodom načina na koji smo do njega došli.

FOLLOW US ON INSTAGRAM

@innocentdiamond_
Close ✕

Cena

Tip Proizvoda

1